У професійному училищі харчових технологій організували гастрофестиваль
Упродовж п’яти днів з 22 до 26 листопада у Львівському вищому професійному училищі харчових технологій на національному рівні проходив Всеукраїнський тиждень професійної освіти.
З метою популяризації та формування інтересів щодо вибору робітничих професій серед учнівської молоді, ВПУ харчових технологій презентувало перспективні професії на гастрофестивалі «Круасан VS Рогалик».
"Кулінарне мистецтво є своєрідною візитівкою Львівщини. Наш край з давніх часів славиться смачною випічкою. Найпопулярнішими ласощами є рогалики, ласунці, круасани. Саме ці вироби на гастрономічному фестивалі стали «героями» майстер-класів, воркшопів, лекцій, уроків-дискусій, тематичних рухливих забав, музичних релаксів. Фестиваль дав можливість показати популярні професії в новому аспекті, а саме в поєднанні з історією виникнення кулінарних виробів. Учні дізналися як австрійський рогалик став французьким круасаном. А також вивчили їх різновиди, рецептуру та технологію приготування", - розповіла директорка училища Наталія Склярчук.
У форматі гастрофестивалю провели:
• Воркшоп "Галицькі рогалики, рогалі та ласунці";
• "Хлібний урок";
• Лекції кулінарних гуру "Як рогалик став круасаном";
• Майстер класи; інноваційної кухні
• Чемпіонат з рухливих забав;
• Музрелакс ВІА «Первоцвіт».
Здобуті компетенції збільшать конкурентоспроможність на ринку праці майбутніх пекарів, кондитерів, офіціантів, майстрів ресторанного обслуговування, агентів з постачання.
Зазначимо, ЛВПУ харчових технологій більше ніж пів століття здійснює підготовку фахівців хлібопекарської, кондитерської, кухарської справи, ресторанного сервісу. Детальніше про заклад тут.
Ключові слова:
тиждень профтехосвіти