Зросли кількість зернових та виробництво м’яса: підприємства та господарства Львівщини збільшили обсяги сільгосппродукції
Індекс сільськогосподарської продукції у січні-листопаді 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року становив 108,6%. Підприємства збільшили обсяг продукції на 16,8%, господарства населення – на 1,1%.
Інформують у Головному управлінні статистики у Львівській області.
У порівнянні з 1 грудням 2020 року більше зібрали: культур зернових та зернобобових на 23,0%, ріпаку і кользи – на 2,4%, соняшнику – на 22,5%, буряку цукрового фабричного – на 7,2%, картоплі – на 4,8%, культур овочевих відкритого ґрунту – на 5,6%. Натомість на 9,2% менше зібрали плодових та ягідних культур.
Окрім цього, у порівнянні з січнем-листопадом 2020 року збільшилося виробництво м’яса (жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій) на 12,5%, яєць – на 2,8%, зменшилося виробництво молока (валовий надій) на 8,1%. Відносно 1 грудня 2020 року збільшилася кількість свиней на 15,1%, зменшилася кількість великої рогатої худоби на 9,7% (у тому числі корів – на 10,8%), птиці свійської – на 1,8%.
Ключові слова:
сільгосппродукція