«Нам важливо всім разом напрацювати «родзинку» Львівщини, яка б зацікавила туристів»,- Олег Синютка
Сьогодні, 4 березня, у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулась зустріч щодо перспектив та проблем функціонування ресторанно-готельної індустрії на території Львівщини. Зустрівся із рестораторами Львівщини голова Львівської ОДА Олег Синютка.
«Сьогодні ми конкуруємо не лише на внутрішньому ринку, але й починаємо конкурувати на зовнішніх. І тут важливо нам всім разом напрацювати особливість, «обличчя», «родзинку» Львівщини, яка б зацікавила туристів і тих, які вже знайомі із областю та тих, хто ще тут не бував. Відтак, нам важливо визначити всі свої можливості та загрози і реагувати на них, друге – це погодитись на те, щоб об’єднати свої зусилля, змоделювати єдину позицію для галузі і лобіювати її владою для збільшення ємності ринку та промоції всього регіону»,- зазначив Олег Синютка.
Про формування туристичного клімату Львівщини та зміни стандартів готельно-ресторанної індустрії присутнім розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака.
«Загалом на території області діють 1420 закладів ресторанного бізнесу та 337 закладів розміщення. Найбільше таких закладів розміщені у Львові, Трускавці, Пустомитівському районі, Бориславі, Сколівському районі та інших. За підсумками 2018 року Львівщина посіла друге місце за обсягами сплаченого туристичного збору в Україні, за кількістю розміщених у готельних закладах та за кількістю туристів з України»,- розповіла Наталія Табака.
Відтак, в межах зустрічі порушили актуальні питання галузі серед яких навчання кадрів та система дуальної освіти, безпека харчових продуктів, ціноутворення, кредити для фермерів, створення комунікаційного майданчика.
Ключові слова:
ресторанний бізнес