На Львівщині функціонує 5 суб’єктів племінної справи у свинарстві: перелік та геолокації

20 травня 2021р, Новини. Департамент агропромислового розвитку, Прес-служба ОДА

Сучасне виробництво свинини і продуктивність вирощування свиней напряму залежить від породного складу поголів’я. Важливу роль у цьому відіграють племінні сільськогосподарські підприємства, які займаються розведенням і вирощуванням племінного поголів’я свиней відповідних порід для власного відтворення та реалізації товарним господарствам. І серед  різноманіття  порід  виробнику слід вибрати  саме ту породу свиней, котра ідеально підійде для виробництва.

Обрати  суб’єкту господарювання найближче племінне господарство допоможе перелік  суб’єктів племінного свинарства Львівської області і їх геолокація, а саме:

  1. ЛНУ ветмедицини  та біотехнологій  ім.. С.З.Гжицького ННВЦ "Комарнівське" с. Переможне Комарнівська ОТГ Львівський  район – Племрепродуктор - порода полтавська м’ясна  -   Гелемей Роман   097  547 35  94 ;                                  
  2. ФГ  «Едем» с. Замочок Жовківська ОТГ Львівський  район – племзаводи –  породи: велика біла і ландрас - Чаклош Зоя Сергіївна  067 977  89 39 ;
  3. ТзОВ «Еко Міт» с. Батятичі Кам’янка-Бузька ОТГ Львівський  район – племрепродуктори – породи: велика біла, п'єтрен -  Ткачишин Роман Ярославович 067 211 09 75;
  4. ТзОВ «Барком» с. Дубляни Новокалинівська ОТГ Самбірський район – племрепродуктор – порода велика біла - Баран Олег Володимирович, 050 304 22 20;
  5. ТзОВ «Угринів Еко Ферм» с. Сушно Радехівська ОТГ Червоноградський район -племрепродуктори – породи: велика біла і ландрас - Гузіч  Тарас Віталійович  098 943 21 17

«На Львівщині зареєстровано 5 суб’єктів  племінної справи у свинарстві, яким присвоєно 8 відповідних статусів по 4 породах свиней. Серед суб’єктів товарного виробництва зростає затребуваність та зацікавленість у придбанні високопродуктивних племінних тварин для вирощування і відгодівлі, а  маточне поголів’я свиней  щорічно оновлюється племінними тваринами вітчизняної і зарубіжної селекції провідних  генетичних компаній. Результатом покращення продуктивних, відтворювальних та  відгодівельних якостей у свинарстві  є збільшення в області валового виробництва свинини, яке становить 35%  у структурі всього виробництва м’яса в області» - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації  Тетяна  Гетьман.

 

Ключові слова:

свинарство

Global Options

COVID-19 на Львівщинні
Оновлено: 02.05.2022 09:33
Підтверджені випадки COVID-19:
307269
+0
Одужало:
300163
+10
Померло:
6690
+0

Відео

Ми у Facebook