У Міністерстві затвердили гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва й обігу молока
За наказом Мінагрополітики від 7 квітня затверджено гігієнічні вимоги до первинного виробництва та обігу молока від сільськогосподарських тварин, які утримуються дрібнотоварними виробниками, а також до пунктів заготівлі молока.
Зокрема, передбачено вимоги до:
- первинного виробництва молока, включно з вимогами щодо контролю за станом здоров'я тварин та за використанням ветеринарних препаратів;
- приміщень і обладнання для доїння та приміщень для зберігання молока;
- доїння, первинної обробки молока та збирання молока пунктами;
- осіб (персоналу), які здійснюють доїння, первинну обробку, заготівлю та транспортування молока в пункти або на переробну потужність;
- пунктів заготівлі молока та збирання молока в пунктах і транспортування його на переробну потужність;
- - дослідження молока на відповідність критеріям, установленими Вимогами до безпечності та якості молока та молочних продуктів та вжиття заходів у разі виявлення невідповідностей.
Виконання цих вимог забезпечить підвищення якості та безпечності молока, що виробляється в таких господарствах, що важливо в умовах перехідного періоду з поетапного підвищення допустимих рівнів критеріїв до сирого молока.
Разом з тим втратили чинність накази:
- Мінагрополітики від 21 березня 2002 року № 17 «Про затвердження Ветеринарних та санітарних вимог до особистих селянських господарств – виробників сирого товарного молока»
- від 21 березня 2002 року № 18 «Про затвердження Ветеринарних та санітарних вимог до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих селянських господарствах».