На Львівщині порушили питання розвитку органічного виробництва
У четвер, 6 грудня, у Львові відбувся семінар «Сезон 2018 – виклики в органічному ягідництві». В межах заходу порушили питання розвитку органічного виробництва.
«Органічні продукти харчування набувають все більшої ваги. Львівщина має значний потенціал для виробництва органічної сільськогосподарської продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку. Заплановано, що в у 2019 році в межах Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки передбачається надання фінансової підтримки суб’єктів господарювання у сфері органічного виробництва у вигляді часткового відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва», - зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Павло Дигдало.
Також під час семінару обговорили питання ризиків в органічному ягідництві, технології вирощування органічних ягідних культур та проблеми боротьби з основними хворобами ягідних культур.
Організатори заходу - ЛМГО «Екотерра».
Довідково
В Україні загальна площа земель органічного виробництва становить 421 тис га, в тому числі площа органічного виробництва ягід - понад 2,5 тис га. У Львівській області сертифіковано 25 операторів органічного виробництва, в тому числі 8 операторів займаються органічним ягідництвом на площі 125 га. Зокрема вирощують малину, полуницю, смородину, лохину, порічку.
Ключові слова:
органічне виробництво