Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області знизилась втричі

19 січня 2021р, Новини. Департамент охорони здоров’я, Прес-служба ОДА

За підсумками минулого року захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась майже у три рази. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Попри таку тенденції, медик закликала не нехтувати харчовою гігієною, особливо у період святкувань.

«Враховуючи те, що період свят ще триває, в жодному разі не можна використовувати метод «доїдання», того, що ще залишилось в холодильнику», - зазначила Наталія Іванченко.

Харчові отруєння, гострі кишкові інфекції, харчові токсикоінфекції можуть виникнути не лише тоді, коли людина споживає їжу брудними руками, але й коли ця їжа сумнівної якості, її термін зберігання перевищив максимально встановлені вимоги.

«Або ж якщо порушується товарне сусідство в холодильнику. До прикладу, якщо сира риба розморожується поряд з якоюсь готовою стравою в тому ж самому холодильнику. Тоді мікроби з одного предмету можуть контамінувати, тобто потрапити, до іншого», - додала Наталія Іванченко.

Медик закликала мешканців області дбати про своє харчування, дотримуватися режиму сну і відпочинку.

Ключові слова:

брифінгкоронавірус

Global Options

COVID-19 на Львівщинні
Оновлено: 02.05.2022 09:33
Підтверджені випадки COVID-19:
307269
+0
Одужало:
300163
+10
Померло:
6690
+0

Відео

Ми у Facebook