На Львівщині планують розпочати реалізацію проекту щодо зменшення харчових відходів

27 Червня 2019р, Новини. Департамент агропромислового розвитку, Прес-служба ОДА

Cьогодні, 27 червня, заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів зустрівся із представниками програм Регіонального офісу ФАО для Європи і Центральної Азії та розвитку ФАО в Україні.

Роман Филипів ознайомив делегацію із розвитком аграрного сектору економіки.

“На Львівщині спостерігається стабільне зростання аграрного виробництва. Останні показники за січень-травень цього року показують зростання індексу сільськогосподарського виробництва на 9%. На теренах області діє комплексна програма, яка забезпечує підтримку сільськогосподарських виробників. Останнім часом ми ведемо курс на підтримку фермерського виробництва, зокрема сімейних молочних ферм. Ще одна важлива складова промисловості області – це виробництво продовольчої групи товарів. У структурі промисловості 25 % належить галузі харчової промисловості”, - зазначив Роман Филипів.

У межах зустрічі присутні акцентували увагу на реалізації у Львівській області проекту щодо оцінки кількості та зменшення харчових відходів, а також створенні комітету, який б управляв та координував цей проект.

“Щоб досягти результативності у нашому проекті, ми будемо проводити три дослідження. Спершу ми досліджуватимемо, з чого складається цінова політика в різних мережах, зокрема серед підприємств HoReCa та роздрібних торговців. Ми хочемо дізнатись, який обсяг їжі переводять у зіпсований стан і чому це відбувається. Опісля ми пропонуватимемо рішення, як зменшити ці об’єми. Наступний етап – якщо їжа непридатна для вживання людиною, її необхідно перетворити у корми для тварин. Також ми проведемо дослідження, як відбувається управління муніципальними відходами. Третє дослідження – аналіз законодавчої бази і на національному, і на регіональному рівні. Рекомендації і рішення, які ми пропонуватимемо, мають бути сумісними із законодавчими нормами щодо харчових продуктів. Проект має бути завершений до кінця грудня цього року”, - розповів  офіцер з програм Регіонального офісу ФАО для Європи та Центральної Азії Роберт ван Отердейк.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили можливість залучення сільськогосподарських виробників до навчальних курсів щодо запровадження стандартів якості та безпечності харчових продуктів, а також проведення навчань для експортерів.

Ключові слова:

зустрічпроект

Global Options

COVID-19 на Львівщинні
Оновлено: 02.05.2022 09:33
Підтверджені випадки COVID-19:
307269
+0
Одужало:
300163
+10
Померло:
6690
+0

Відео

Ми у Facebook